טיפול התנהגותי
בנימין בודנהימר הינו פסיכותרפיסט בעל תואר שני בעבודה סוציאלית במגמה הקלינית, מטעם אוניברסיטת בר- אילן. בתחום הטיפול הקוגניטיבי התנהגותי הוא למד ועוסק מאז שנת 2012. בנימין עובד בתחום השיקום הפסיכיאטרי כעשר שנים ובמילא תפקידים מקצועיים במהלך השנים כמו, ה
דרכת קבוצות. כיום, הוא מנהל את בית המדרש השיקומי "מעלות".
היסטוריית הטיפול ההתנהגותי
הטיפול ההתנהגותי החל בתחילת המאה הקודמת. טיפול זה יוצא מנקודת הנחה שהפרעות נפשיות הן הרגלים לא יעילים ודפוסי התנהגות, שנלמדו במהלך השנים. בסיס הטיפול הוא למעשה, למידה ותרגול של התנהגויות חדשות. על פי טיפול זה, הדרך ללמוד את ההתנהגויות החדשות והרצויות, היא לכלול בתוך הטיפול בעיות הקשורות לבעיה איתה המטופל מתמודד. למשל, אדם החרד מלהשתמש במעליות, ייחשף לבעיה בהדרגה, לפעמים גם באמצעות מלווה. על ידי ביצוע פעולות אלה, המטופל מורגל להימצא בסביבה שמעורר בו את החרדה.
המטרה המרכזית של טיפול התנהגותי היא העמקה, איתור ושינוי הדפוס ההתנהגותי הבלתי רצוי, שהמטופל פיתח במהלך חייו. השיטה ברובה מתעסקת בבעיה הקיימת כעת, ופחות בעבר, בשונה מסוגי טיפול פסיכיאטרים אחרים. ההתעסקות בעבר של המטופל הינה מזערית, ורק על מנת לזהות את דפוסי ההתנהגות המקולקלים.
לצורך הטיפול בבעיה הקיימת, יש להגדיר בתחילת הטיפול מה היא. לאחר מכן, עובד הפסיכיאטר על תוכנית הפעולה כדי לשנות את דפוסי ההתנהגות של המטופל. שיטת טיפול זה יוצאת מנקודת הנחה שדיבור על הבעיה בלבד לא יפתור אותה ועל כן, מציבים את המטופל להתמודד מול הבעיה בחשיפה כשהצפה- התמודדות ישירה מול הדבר שגורם לחרדה.